Engelli hakları hareketi ve güncel sanat + Haftanın öne çıkan sergileri...
Engelli hakları hareketi ve güncel sanat
Engelli hakları ve sanat ilişkisi daha çok erişilebilirlik üzerinden ele alınıyor. Teknolojinin de gelişimiyle bu alana dair sorunlar için çözümler üretiliyor. Ancak engelli hakları ve sanat arasındaki ilişkiyi kesişimsel bir noktadan ele almak perspektifi genişletmek için elzem. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Erdem Gürsu dünyadan ve Türkiye'den örnekleri derledi.
Yazıya bağlantıdan erişebilirsiniz!
Okuma ve dinleme önerileri
İKSV Kültür Politikaları Çalışmaları’nın Nisan 2022’de yayımladığı “Kültür-Sanat Dünyasında Toplumsal Cinsiyet: Tartışmalı Konular, Yapısal Sorunlar, Çözüm Önerileri” raporundan yola çıkan ve Zorlu Holding’in toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımı Eşit Bi’Hayat’ın desteğiyle hayata geçen podcast serisinde Duygu Demirdağ yaratıcı sektörün farklı alanlarından konuklarıyla 10 bölümlük bir program gerçekleştirdi. Konuklardan ilki raporun da koordinasyonunu üstlenen Prof. Dr. Itır Erhart olurken sırasıyla editörümüz Seçil Epik, Nisan Ak, Ebru Nihan Celkan, Ekim Acun, Filiz Ova, Rümeysa Çamdereli, Nora Tataryan, Ece Dizdar ve Sevde Koç, Sıla Soysal, Zeynep Karagöz edebiyat, müzik, güncel sanat, sinema ve medya gibi alanlarda toplumsal cinsiyet eşitliğine dair deneyimlerini paylaştılar. Yaratıcı sektörün farklı alanlarından isimlerle toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine gerçekleşen podcast serisinin arka planını ve arşivsel niteliğini Duygu Demirdağ ve konuklara sorduk.
17. İstanbul Bienali sona erse de katılımcıları tanımaya devam ediyoruz: Bienale katıldıkları veri görselleştirmesi çalışmasıyla Türkiye’nin sosyolojik bir fotoğrafını çekmek isteyen KONDA’yla elde ettikleri verilerin çıkardığı resme birlikte bakıyoruz.
Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nde gerçekleşen “Su Akar Dilini Bulur” başlıklı sergi kapsamında Ecem Arslanay’ın kaleme aldığı yazı Argonotlar Kütüphanesinde. Buradan okuyabilirsiniz.

Argonotlar Telif kumbarası kampanyası devam ediyor.
Argonotlar Telif Kumbarası kampanyasında hedeflediğimiz tutarın yarısına ulaştık! Katkı koyan herkese teşekkür ederiz.
Daha önce de belirttiğimiz gibi Argonotlar olarak bu destekle 70 ila 100 arasında yazı yayınlamayı, yazarlarımıza ödediğimiz telif miktarını artırmayı ve daha fazla yazara alan açarak güncel sanat başta olmak üzere kültür sanat alanında çok sesli ve bağımsız bir mecra olmaya devam etmeyi hedefliyoruz.
Argonotlar olarak gelir modelimizi çeşitlendirmek ve sürdürülebilir bir yayıncılık için arayışlarımız devam edecek. Argonotlar Telif Kumbarası dışında her türlü reklam, destek ve fon öneriniz için bize info@argonotlar.com e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.
Sosyal medyada bizi takip ediyor musunuz?
Argonotları Twitter ve Instagram üzerinden takip edebilir, bu linkiarkadaşlarınızla paylaşarak bültenimizi daha çok insana ulaştırmamızı sağlayabilirsiniz.